Autoverzekering ZLM prijzen

Sommige autoverzekeraars werken binnen een bepaalde regio. Dat kan een regio zijn waarin weinig criminaliteit en weinig verkeersdrukte is. Daardoor kan de verzekeraar een autoverzekering aanbieden tegen een aantrekkelijke lage prijs waar jij de voordelen van plukt. Een dergelijke verzekeraar is ZLM. Deze maatschappij werkt alleen in Zeeland en in Noord Brabant. Het is een verzekeraar die door deze randvoorwaarden een heel aantrekkelijke prijs berekent voor jouw autoverzekering, tenminste; als je in één van deze provincies woont. We keken voor jou achter de voordeur van deze verzekeraar en informeerden hoeveel je kwijt bent wanneer je een auto bij hun wil laten verzekeren.

 

Hoeveel scheelt jouw postcodegebied

Wie in het postcodegebied van Zeeland of Noord Brabant woont heeft dus een voordeel bij het afsluiten van een autoverzekering. We keken naar de kosten van een autoverzekering bij ZLM en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welke schade wil je verzekeren De verplichte WA De uitgebreidere WA beperkt casco De uitgebreidste Allrisk
De schade die jij toebrengt aan anderen Ja Ja Ja
Schade door diefstal en/of inbraak in je auto Nee Ja Ja
Schade door ruitbreuk Nee Ja Ja
Schade door een aanrijding aan jouw eigen auto, eventueel veroorzaakt door je eigen schuld Nee Nee Ja
Een gratis verhaalsbijstandspakket Ja Ja Ja
Hoeveel betaal je voor de verzekering 26,08 euro 38,03 euro 65,93 euro

Het bovenstaande prijsschema is gebaseerd op onze eigen auto. We namen een Honda Civic uit 2011 als voorbeeld. Onze schadevrije jaren zijn gebaseerd op 7 jaren schadevrij rijden waardoor we ruim 72 procent korting krijgen op de premie. Iedere auto situatie is anders, en daarom mogen aan dit schema geen rechten worden verleend. Je zal altijd voor je eigen auto moeten opvragen hoeveel je kwijt bent per maand.

 

Hoe is de prijs tot stand gekomen

Het ligt natuurlijk aan jouw situatie en aan jouw persoonlijke wensen hoeveel je betaalt per maand voor jouw autoverzekering. We keken wel voor je hoe de prijs tot stand kwam aan de hand van keuzes die je maakt wanneer jij je autoverzekering afsluit. We ontdekten een aantal situaties die bepalend zijn voor de prijs.

  • Hoe oud is jouw auto. Onze auto kunnen we Allrisk verzekeren maar we hadden gezien het bouwjaar ook kunnen kiezen voor Beperkt Casco. Een nieuwe auto zal je namelijk gezien de dagwaarde van je auto altijd Allrisk willen verzekeren. Je krijgt dan het meeste vergoed wanneer je schade rijdt aan je nieuwe auto en je loopt het minste risico. Een auto die ouder dan 5 jaar is kan je ook WA plus oftewel Beperkt Casco verzekeren. Je betaalt dan een stuk minder premie, maar de schade aan je eigen auto bij een aanrijding wordt in dit geval niet vergoed. Daar staat tegenover dat de prijs aantrekkelijk laag is bij ZLM verzekeringen. Ons advies is dan ook om bij deze keuze maandelijks een bedrag te sparen voor als je wel een keer schade aan je eigen voertuig veroorzaakt bij een aanrijding of bij een paaltje. De auto vanaf 10 jaar oud kan je het beste WA verzekeren. Dat is de goedkoopste verzekering waarbij alleen de schade die jij aanbrengt aan een ander gedekt is. Gebeurt er wat met je eigen auto, dan moet je zelf betalen. Ook hier geldt het bovenstaande advies.
  • Hoeveel schadevrije jaren heb je gereden. Heb je een jaar zonder schade gereden, dan doe je een trede op de no claim trap. Dat houdt in dat je minder premie gaat betalen doordat je een hogere korting krijgt op je autoverzekering. Bij ons was er sprake van 7 schadevrije jaren, dus van een korting van 72 procent. Rijd je een keer schade (bij een Allrisk verzekering) dan daal je een trede op de no claim trap wanneer het je eigen schuld is. Bij een aanrijding door een ander veroorzaakt blijft jouw no claim gehandhaafd.
  • Welk pluspakket kies je. ZLM verzekeringen heeft van zichzelf al een behoorlijk breed pakket te bieden. Je zal dus weinig pluspakketten hoeven af te sluiten. Een pluspakket wat sowieso handig is om af te sluiten is een schade inzittenden verzekering. Daar heb je pas wat aan wanneer je schade rijdt waarbij jij en/of je andere passagiers persoonlijk letsel en bijvoorbeeld schade aan hun spullen hebben. Je betaalt in het geval van een autoverzekering bij ZLM 2,52 euro per maand meer voor deze optie. Het is dan ook gelijk het enige beschikbare pluspakket.

Vergelijk de prijzen

Wil je een autoverzekering afsluiten, informeer dan eerst welke verzekeraar voor jou de meest aantrekkelijke is. Dat doe je door het vergelijken van de prijzen die berekend worden. Met één klik op de onderstaande knop vraag je gelijk meerdere offertes op om te vergelijken. Dat zal jou een flink voordeel opleveren wat kan oplopen tot wel 20 procent. Het is dus altijd de moeite waard.