Vrouwen autoverzekering, waarom goedkoper?

Wie op de weg kijkt naar het weggedrag en het geslacht van de bestuurders heeft de link waarschijnlijk allang gelegd; daar waar mannen de macho uithangen op de weg en hun auto met volle vaart van A naar B rijden zijn vrouwen wat voorzichtiger aangelegd. Ze hebben en andere rijstijl, en mede vanwege die reden is er een speciale autoverzekering voor vrouwen. We keken voor je naar deze specifieke autoverzekering en we keken ook naar de prijs; is deze ook echt goedkoper?

 

Een kwestie van karakter

Wie wil weten waarom vrouwen anders rijden dan mannen moet goed kijken naar het karakter van man en vrouw. De man is in wezen een jager. Dat houdt in dat hij houdt van snelheid en dat hij graag laat zien aan anderen dat hij de baas is in een situatie. Een man zal daardoor iets sneller schade rijden aan zijn auto dan een vrouw. Zijn weggedrag is namelijk ongeduriger en dat zorgt voor meer aanrijdingen in het verkeer. Een vrouw daarentegen heeft een zorgend karakter. Dat zorgt ervoor dat ze behoedzamer beweegt in het verkeer. Haar rijstijl is rustiger en daardoor veroorzaakt ze minder ongelukken in het verkeer.

 

Vrouwen zijn minder risico voor een  verzekeraar

Wanneer je het zo bekijkt kom je al heel snel tot de conclusie dat mannen doorgaans zorgen voor een hoger percentage aan schade op de weg dan vrouwen. Het is dan ook logisch dat een man in principe een grotere risicofactor is voor een verzekeraar dan een vrouw. De meeste verzekeraars in ons land laten mannen net zoveel betalen voor hun autoverzekering als vrouwen. Dat is een onterechte zaak, wanneer je het bovenstaande in ogenschouw neemt.

 

Verzekeringen alleen voor vrouwen

Veel grote verzekeraars hebben een speciale divisie die onder klinkende namen als ‘Zij Rijdt Beter’ een vrouwen autoverzekering aanbiedt. Deze verzekeraars zijn dus een klein onderdeel van een grotere verzekeraar; het prijsverschil zorgt ervoor dat vrouwen eenvoudig kunnen besparen op hun autoverzekering waardoor ze minder kwijt zijn aan hun autoverzekering. Dat komt mooi uit, want dat geld kan dan weer worden uitgegeven aan andere zaken in het leven. De verzekering voor vrouwen is wel een redelijk uitgekleed pakket, waarbij rekening wordt gehouden met een aantal praktische zaken.

 

Geen nodeloze voordeeltjes

Verzekeraars lokken klanten naar zich toe met allerlei acties die in hun ogen interessant zijn. Men gaat er dan aan voorbij dat klanten behoorlijk zelfredzaam zijn en al die extraatjes eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Een voorbeeld is een privilegepas waarmee jij je oliepeil kan laten controleren in een garage. Je oliepeil controleren is iets wat je zelf kan, en waar je geen assistentie bij nodig hebt. Het is dan ook zonde om daar je geld aan te verkwisten. Zaken die niets met je autoverzekering te maken hebben worden dan ook niet aangeboden bij dit soort autoverzekeringen voor vrouwen. Wel krijg je van een autoverzekering voor vrouwen de zaken aangeboden die jou aanspreken.

 

Wat garandeert een autoverzekering voor vrouwen jou

De zaken die er voor een vrouw echt toe doen zijn uitgebreid aanwezig bij deze verzekering. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

  • Een lage premie voor je autoverzekering
  • Een klantenservice die persoonlijk is
  • Een dekking die niets te wensen overlaat
  • Een eerlijk en helder verhaal over verzekeringen
  • Geen extra onverwachte kosten bij de berekening van je premie.

Hoe kan deze verzekering goedkoop zijn

Een autoverzekering voor vrouwen is een slag goedkoper dan de variant voor mannen. Dat komt door een aantal zaken.

  • Er wordt minder schade gereden waardoor minder hoeft te worden uitgekeerd.
  • Er is geen sprake van dure marketing. Dit soort verzekeringen zal je zelf moeten zoeken; er wordt zelden reclame voor gemaakt.
  • Een verzekeraar met verstand van autoverzekeringen. Als onderdeel van een grote verzekeringsmaatschappij is alle knowhow aanwezig.
  • Er wordt digitaal gewerkt. Alle zaken die te maken hebben met jouw verzekering worden per mail afgehandeld. Je kan belangrijke papieren ook op je smartphone opslaan.
  • Een online schadeafhandeling. Je kan direct tot zaken komen met je schadeverzekeraar wanneer er een botsing is geweest.

Een no claim beschermer

Een autoverzekering voor vrouwen zal je vrijwel altijd een no claim-beschermer aanbieden. Dat houdt in dat je na een schade aan je auto door eigen schuld één keer per jaar een schade mag claimen zonder dat dit ten koste gaat van jouw schadevrije jaren. Je betaalt dus per maand een klein bedrag extra, maar daar staat tegenover dat je bij een schade hetzelfde bedrag aan premie blijft betalen zonder dat daar een verhoging over wordt berekend.