Voordelen autoverzekering vergelijken

Wie een nieuwe autoverzekering wil gaan afsluiten voor zijn auto heeft meerdere opties; je kan de auto verzekeren bij de verzekeraar waar je al verzekeringen had lopen, of je kan naar een nieuwe verzekeraar gaan en je auto daar verzekeren. De vraag is in zo’n geval; wat is wijsheid. Door ervaring is gebleken dat het vergelijken van een autoverzekering jou behoorlijk wat kan opleveren. We keken voor je naar de voordelen van het vergelijken van je autoverzekering; dat voordeel kan verder oplopen dan alleen een financieel extraatje.

 

Voordat je gaat vergelijken

Ga je een autoverzekering vergelijken, dan is het goed dat je eerst even kijkt naar wat je precies wil gaan verzekeren. Maak voor jezelf een lijstje met daarop zaken die absoluut in jouw autoverzekering moeten zitten. Bepaal voor jezelf wat voor dekking je wil hebben op je auto. Bepaal daarnaast ook wat voor zaken je allemaal wil verzekeren; tegen welke risico’s wil jij je indekken? Daarna kan jij gaan vergelijken op een vergelijkingssite. Het voorkomt dat je appels met peren gaat vergelijken; je wil immers een eerlijke prijsvergelijking van gelijkwaardige verzekeringen. Het heeft geen zin om naderhand toch van een verzekering af te willen zien omdat de verzekering niet voldoet aan de eisen die jij eraan stelt.

 

Wat voor soort verzekering wil je Autoverzekeringen zijn er in drie categorieën. We hebben ze kort voor je toegelicht.

  • Dit is de verplichte verzekering voor autobezitters. WA houdt in dat jij verzekerd bent tegen schade die je bij anderen aanbrengt. Niet meer en niet minder dan dat. Het is de minimale verzekering tegen het laagste bedrag.
  • WA plus. Dit is de middelste verzekering voor autobezitters. Je dekt het risico in van schade die jij aan anderen toebrengt, maar daarnaast is je auto ook verzekerd tegen storm, hagel, diefstal, brand en ruitschade. Hierbij is een eigen risico van toepassing wat doorgaans 150 euro is per incident.
  • Dit is de verzekering die de meeste schade dekt. Niet alleen zijn de zaken zoals bij WA plus genoemd van toepassing; ook schade die jij toebrengt aan je eigen auto, dus schade door eigen schuld, is gedekt. Ook hier geldt een eigen risico van 150 euro per incident.

De voordelen van vergelijken

Ga jij vergelijken, dan heb je een aantal voordelen te pakken. We zullen ze voor je benoemen.

  • De beste verzekeraar in jouw situatie. Je voert bij een vergelijkingssite altijd een aantal zaken in die van toepassing zijn op jouw situatie. Wanneer je dit hebt gedaan zie je in het scherm enkel de aanbiedingen staan van verzekeraars die een verzekering in jouw situatie aanbieden. Je hebt dus gelijk kijk op de beste verzekeraars voor jou. Je zal niet tijdens het afsluiten van de verzekering ontdekken dat je toch niet in aanmerking komt vanwege redenen zoals jouw leeftijd of je aantal schadevrije jaren.
  • Jij hebt een financieel voordeel. Een voordeel in je portemonnee willen we natuurlijk allemaal. Een vergelijkingssite zal voor jou kijken naar de beste verzekering voor jou, maar ook voor de voordeligste verzekering voor jou. Met wat geluk valt hier winst voor jou te maken; je zou zomaar tientjes goedkoper uit kunnen zijn op maandbasis met een nieuwe verzekering. Ook krijg je via vergelijkingssites vaak een aantrekkelijke korting die men voor jou heeft bedongen. Je bent als nieuwe klant dan ook altijd in het voordeel.
  • Je weet exact waar je aan toe bent. Een verzekering afsluiten is natuurlijk een ding, maar je hoopt er toch nooit gebruik van te hoeven maken. Helaas zal je het vroeg of laat tegenkomen dat je een claim moet indienen bij je verzekeraar. In dat geval is het goed dat de vergelijkingssite voor jou de ‘kleine lettertjes’ al heeft vergeleken. Je komt nooit meer voor een verrassing te staan wanneer je eens een claim moet indienen.
  • Jouw verzekering kan voor je worden geregeld. Veel vergelijkingssites hebben een service waarmee men jouw verzekering voor je kan regelen. Je hoeft dan zelf geen aanmelding te doen bij je nieuwe verzekering en je hoeft evenmin je oude verzekering op te zeggen. Met de juiste gegevens wordt jouw verzekering voor jou in orde gemaakt zonder dat je er omkijken naar hebt.

Blijf scherp

Heb je eenmaal een autoverzekering afgesloten, blijf dan scherp. Had je eens de beste deal, dan zal het niet per definitie over een aantal jaren nog steeds de beste deal zijn. Het is dan ook goed om scherp te blijven en regelmatig te vergelijken of jouw autoverzekering nog steeds de beste is. Er valt immers altijd voordeel te behalen.

 

De mooiste deals

Door het opvragen van offertes krijg je de mooiste deals voor jouw autoverzekering in de bus. Je krijgt meerdere offertes om te vergelijken; het kost je een paar minuten maar kan je tot 20 procent voordeel per maand opleveren. De moeite waard dus.