Autoverzekering vergelijken

Vergelijkingssites zijn mateloos populair. Dat is niet zo heel vreemd want voor de vaste lasten betaalt niemand graag de hoofdprijs. Autoverzekeringen zijn een kostenpost waar flink op te besparen valt. Wanneer je de tv reclames moet geloven valt hier flink winst op te behalen voor jou als automobilist. We keken voor je naar de beste manieren om autoverzekeringen te vergelijken. We keken ook naar valkuilen waar je vooral niet in moet trappen wanneer je een goedkope autoverzekering wil afsluiten.

 

Weet welke vergelijkingssite je kiest

Vergelijkingssites zijn plekken waar door degene die het initiatief nam behoorlijk winst wordt gemaakt. Veel mensen vragen zich af hoe dit toch mogelijk is; je verleent een dienst dus hoe kan je daar je geld mee verdienen. Het is dan ook goed om je te realiseren dat veel vergelijkingssites eigenlijk niet meer dan een verkapte reclame zijn. Een verzekeraar kan zich inkopen bij een vergelijkingssite. Er wordt per verzekering die wordt afgesloten via de vergelijkingssite een bedrag door de verzekeraar aan de eigenaar van de vergelijkingssite betaald. Niet iedere verzekeraar heeft zich aangesloten bij een vergelijkingssite en dat is dan ook gelijk waarom je niet alle namen zal tegenkomen bij de zoekresultaten. Handig om te weten wanneer je een willekeurige vergelijkingssite opent om gegevens en prijzen op te vragen.

 

Weet wat je wil

Ga je een verzekering voor je auto kiezen, dan is het heel goed als je vooraf weet wat jij wil bij een verzekering. Maak een lijst van zaken die je absoluut verzekerd wil hebben bij je autoverzekering en kijk dan welk pakket daarbij hoort. Wil jij  alleen de verplichte verzekering hebben omdat je een goedkoop oud barreltje rijdt; dan kies je voor de WA verzekering. Daar zit je eigen schade niet bij inbegrepen. Word jij echter aangereden door iemand anders dan wordt die schade uiteraard wel vergoed vanuit de verzekeringspartij van de ander. Wil jij een pakket waarin schade door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm, joyriding, ruitbreuk en loslopende dieren wordt vergoed, dan kan je het beste een WA plus, een beperkt casco, een volledig casco of een Allrisk verzekering afsluiten. Het zijn verschillen de namen maar het zijn de twee duurste verzekeringssoorten die je kan afsluiten. Allrisk of volledig casco is het meest uitgebreide en dus ook het meest kostbare.

 

Kijk waar een verzekeraar zaken doet

Heb jij in je eigen woonplaats een vast garagebedrijf waar je altijd naar toe gaat wanneer er wat met je auto aan de hand is; informeer dan eerst of jouw verzekeraar wel zaken doet met deze garage. Doet jouw verzekeraar hier geen zaken mee, dan zou het er zomaar op kunnen neerkomen dat je het volledige bedrag moet voorschieten en naderhand maar tot 70 procent van het totale schadebedrag terugkrijgt. Wil jij deze situatie voorkomen; ga dan voor een verzekering die jou de vrije keuze laat bij het repareren van je auto. Je zal er meer voor betalen maar je hebt er wel behoorlijk wat meer gemak voor.

 

Ga nooit zomaar op een reclame af

Autoverzekeraars hebben behoorlijk wat reclame die ze uitzenden. Voor jou is het natuurlijk heel aantrekkelijk om te reageren wanneer er opeens een heel laag bedrag voor een autoverzekering wordt genoemd op tv. De verleiding is dan heel groot om direct een autoverzekering over te sluiten naar deze verzekeraar. Waar veel mensen geen rekening mee houden is het feit dat de reclame jou nooit het volledige bedrag toont wat je moet gaan betalen. Het gaat om een situatie van een bepaalde auto van een zeker bouwjaar. Daarnaast wordt er altijd geadverteerd met het kale WA tarief wat je moet betalen. Simpelweg omdat dit het goedkoopste tarief is. Wanneer jij een uitgebreidere verzekering zoals WA plus of Allrisk wil afsluiten ben je dus per definitie al duurder uit dan het bedrag wat je op tv hoorde. Kijk dus eerst goed hoeveel je kwijt bent in jouw situatie en vergelijk het dan pas met wat je betaalt aan je huidige verzekeraar.

 

Wie betaalt jouw cadeautje

Cadeautjes zijn heel gewild. Wanneer een autoverzekering jou een cadeautje aanbiedt krijg je dat nooit zomaar voor niets. Vraag je eerst af wie het cadeautje heeft betaald. Vaak zijn dat de verzekerden die al een langere tijd klant zijn bij de verzekeraar. Ben jij nieuw, dan is het een leuke binnenkomer. Zit je al een aantal jaren bij die verzekeraar, dan weet jij dat je meebetaalt aan het welkomstpresentje wat aan de nieuwe verzekerden wordt verstrekt.

 

Vraag offertes op

Wil jij echt weten wat in jouw situatie de voordeligste autoverzekering is; vraag dan offertes op. Dat doe je heel eenvoudig met één klik op onderstaande button. Je vraagt gelijk voor één situatie meerdere offertes op om te vergelijken. Zo kom je tot een eerlijke vergelijking voor je een autoverzekering afsluit.