Autoverzekering Unive prijzen

Autoverzekeraars staan er niet om bekend dat ze lage tarieven berekenen. Ze hebben dan ook doorgaans een behoorlijk hoog winstoogmerk waar jij voor mag betalen. Univé is een coöperatieve verzekering. Dat houdt in dat er geen sprake is van een winstoogmerk bij deze verzekeraar. Je betaalt dan ook prijzen waarmee jij niet meebetaalt aan een flinke eindejaarbonus bij de directie. Sterker nog; aan het eind van het jaar kan jij geld terug krijgen wanneer er minder schade is uitbetaald in het afgelopen jaar. Een goede reden om bij Univé prijzen op te vragen voor een autoverzekering en te kijken naar de voorwaarden die men aan jou als verzekerde stelt.

 

Allrisk tegen een WA plus prijs

Wie bij Univé gaat informeren naar de prijs van een verzekering komt er al snel achter dat jij je auto heel aantrekkelijk kan verzekeren tegen een lage prijs. De reden daarvan is simpel. De Allrisk verzekering is in de budget vorm, wat inhoudt dat je minder uitgekeerd krijgt dan bij een reguliere Allrisk verzekering. Deze optie is heel aantrekkelijk voor autobezitters die een auto hebben die al wat ouder is. Je kan dan een Allrisk verzekering afsluiten terwijl je er niet de hoofdprijs voor betaalt. Het is een goedkope manier van Allrisk verzekeren die je alleen bij deze verzekeringsmaatschappij aantreft.

 

Weet hoeveel je betaalt aan Univé

We gingen informeren hoeveel je betaalt aan Univé wanneer jij je auto wil verzekeren. We kozen daarbij voor een prijsopgave betreffende onze eigen auto. Een Honda Civic uit 2011 met 7 schadevrije jaren. We rijden behoorlijk wat kilometers per jaar en daarom vroegen we een prijs voor 12000 tot 20000 kilometers per jaar.

 

Welk risico wil je verzekeren De verplichte WA verzekering zonder luxe De WA plus verzekering met beperkte luxe De Allrisk budget verzekering die nagenoeg alles dekt 
Schade door een aanrijding Ja Ja Ja
Schade die je veroorzaakt aan de spullen van de ander Ja Ja Ja
Schade aan je eigen auto door zaken als brand, storm, diefstal, botsingen met loslopende dieren en ruitschade Nee Ja Ja
Schade aan je eigen auto in het geval van een botsing, aanrijding door je eigen schuld of door vandalisme Nee Nee Ja
Gelijk een 50 procent no claim bij 0 schadevrije jaren bij afsluiten verzekering Ja Ja Ja
Een nieuwwaarde garantie Nee Ja Nee
Vervangend vervoer bij schade Nee Ja Met korting
Schadeherstel bij een bedrijf wat bij Unive is aangesloten Nee Ja Ja
Gebruik van de originele onderdelen bij een schadeherstel Nee Ja Nee
Je eigen risico Niet van toepassing 100 euro per schadegeval 250 euro per schadegeval

 

  • Als je tegen een lage prijs Allrisk wil verzekeren. Heb je een auto die je het liefste Allrisk zou verzekeren maar waarbij je twijfelt vanwege de hoge prijs van een allrisk verzekering, dan is Univé een heel geschikte keuze. Je sluit een Allrisk verzekering af die nogal verschilt van de gemiddelde Allrisk verzekering. Zo heb je een aantal specifieke eisen en zaken die in de polis inbegrepen zitten waar je dan voor tekent. Gevolg is wel dat je tegen een heel aantrekkelijke prijs allrisk verzekerd bent.
  • Als de prijs van een Allrisk jou niet uitmaakt. Maakt het voor jou niet uit of je WA plus of Allrisk verzekert en scheelt de prijs jou al helemaal niets; in dat geval zou je kunnen afsluiten bij Univé maar je kan ook naar een verzekeraar gaan die een hogere maandprijs berekent terwijl daar meer vergoedingen tegenover staan. Je betaalt in het ongunstigste geval het dubbele voor je maandpremie maar hebt wel een uitgebreidere dekking wanneer je schade hebt. Wil je bij Univé verzekeren tegen een Allrisk budget dekking; kies er dan voor om maandelijks een bepaald bedrag te sparen waaruit je de dekking die je mist door deze verzekeringsvorm kan bijleggen wanneer je wel schade hebt.

Hoe komt de prijs tot stand bij Univé

Hoeveel je betaalt voor je verzekering bij Univé bepaal je voor een groot gedeelte zelf door de keuzes die je maakt. We hebben die keuzes voor je op een rij gezet.

  • Welke extra pakketten kies je. Verzekeren bij Univé doe je vanuit een aantrekkelijke basisverzekering. Je kan daarnaast ook kiezen voor extra aanvullende pakketten waardoor je een hogere dekking hebt wanneer er wat aan de hand is. We hebben de pakketten waarvoor je kan kiezen en de prijzen voor je op een rij gezet.
  • Een accessoires uitbreiding. Lichtmetalen velgen, een dure autoradio, leren bekleding en ga zo maar door; het zijn dure accessoires. Voor 1000 euro zijn ze meeverzekerd maar voor tussen de 1,50 en 3 euro per maand zijn ze meeverzekerd.
  • Rechtshulp in het verkeer. Heb je schade aan je auto of is er een probleem van technische aard; met rechtshulp in het verkeer is het meeverzekerd. Voor 2,16 euro per maand.
  • Krijg je een ongeval en hebben jij en/of je passagiers schade, dan is dat meeverzekerd voor 2,16 euro per maand.
  • Wil jij pechhulp, ook in het buitenland en voor je eigen deur? Voor 3,89 per maand regel je dit.