Quadverzekering

Quads waren voorheen voertuigen waarmee je op eigen terrein mocht rijden maar waar je niet mee de openbare weg op mocht. Sinds 2008 is het echter toegestaan om met je quad de weg op te gaan. Met die toelating op de openbare weg kwam er echter nog iets om de hoek kijken bij het rijden op een quad. Je bent namelijk verplicht om jouw quad te verzekeren wanneer je deze koopt. Op het moment dat een quad op jouw naam staat moet je deze verzekeren. Dat doe je met een speciale quadverzekering.

 

Wanneer is een quad niet verzekerd

Je zou denken wanneer je deze verzekeringen ziet dat een quad onder alle omstandigheden verzekerd is. In werkelijkheid is dat echter anders. Een verzekeraar zal jou bij een schadeclaim altijd vragen naar de toedracht van een botsing of ongeval. Was er sprake van deelname aan een wedstrijd of rijden op ruw terrein op het moment van de aanrijding, dan zal de verzekering niet altijd uitkeren aan jou. Quads zijn immers voertuigen waarmee ruw weggedrag op de loer ligt. Een andere uitzondering is het slot wat je gebruikt voor je quad. Een verzekeraar zal altijd eisen dat er een goedgekeurd art-slot wordt gebruikt wanneer jij je quad ergens parkeert of stalt. Je zal minimaal een art klasse 4 slot moeten hebben wanneer je een diefstaldekking wil afsluiten bij je quad. Het zijn namelijk voertuigen die nogal geliefd zijn bij dieven; een goede beveiliging is een harde eis. Een andere eis kan zijn dat er een alarm op je quad zit. Het zal in dat geval een goedgekeurd VBV/SCM alarm moeten zijn. Dit zijn systemen die door dieven niet gemakkelijk te kraken zijn en die jouw quad moeilijk mee te krijgen maken wanneer iemand ermee vandoor wil gaan. Er is dus altijd sprake van een aantal externe factoren waardoor een quadverzekering kan weigeren uit te betalen.

 

Wat voor dekkingen kan je afsluiten voor je quad

Ga je een quad verzekeren, dan kan je daarbij kiezen voor meerdere soorten dekkingen. We hebben ook deze voor je op een rij gezet, samen met de zaken die onder de dekking van deze verzekering vallen.

 

De verplichte WA verzekering

Een WA verzekering is een verzekering waarin je het minimale verzekert. Dit is de verzekering die van je wordt geëist wanneer je de weg op gaat. Jij bent in dat geval verzekerd in het geval dat je schade toebrengt aan iemand anders op de openbare weg. Er is geen sprake van schade aan je eigen quad door eigen schuld die vergoed wordt. Je sluit met de verplichte WA verzekering geen verzekering af tegen brand, diefstal of storm. Wil je dat wel, dan zal je een andere Quad verzekering moeten afsluiten.

 

De WA beperkt casco voor Quad

Dit is een verzekering die jouw quad verzekert tegen schade die je bij anderen aanbrengt, maar ook tegen schade door brand, diefstal of storm. Ook de schade van joyriding wordt verzekerd door deze verzekeringsvorm. Aangezien jij je quad wil verzekeren tegen diefstal zal je een goedgekeurd slot moeten kopen voor deze verzekeringsvorm. Dit is een harde eis; in geval van diefstal zal de verzekeraar de aankoopfactuur van het slot en twee sleuteltjes van het slot willen zien als bewijs van aanschaf.

 

De meest uitgebreide verzekering; Allrisk verzekering Quad

Deze verzekering wordt onder meerdere namen aangeboden. Naast Allrisk wordt deze verzekering ook wel WA+casco genoemd. Dat houdt in dat je de quad verzekert tegen schade die jij bij een ander aanricht, schade door eigen schuld zoals een botsing met een object wat geen weggebruiker is, brand, diefstal, storm, een botsing met een loslopend dier, schade doordat je van de weg raakt en vandalisme. In dit geval is er wederom geen sprake van een uitkering van schade wanneer blijkt dat je aan het wegracen was met je quad. Schade door ruw gedrag of opzettelijk aangebrachte schade aan jouw quad wordt evenmin vergoed. Ook hier zal je een goedgekeurd slot moeten kopen en de sleuteltjes en het aankoopbewijs moeten tonen.

 

Minder rijden na de zomer

Veel mensen gebruiken hun quad enkel in de zomermaanden. Het is natuurlijk niet nodig om je quad buiten de zomerperiode verzekerd te houden. Je kan de verzekering van je quad in dat geval opschorten tijdens het najaar, de winter en het voorjaar. Houd er wel rekening mee dat jouw quad dan ook niet verzekerd is wanneer deze in de stalling staat. Wordt hij in die periode gestolen, dan ben jij niet verzekerd.

 

Een eerlijke korting

Wil jij je quad verzekeren, dan wil je niet teveel betalen. Het is dan ook ons advies om eerst wat offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met een klik op deze knop. Je krijgt dan vrijblijvend een aantal offertes toegestuurd wat je kan vergelijken. Dat vergelijken kan jou een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.