Nadelen autoverzekering vergelijken

Wanneer je naar tv reclames krijgt bekruipt je al heel snel het akelige gevoel dat je teveel betaalt voor je autoverzekering. Steeds meer mensen bezoeken dan ook vergelijkingssites om te zien of zij wel de voordeligste autoverzekering hebben voor hun situatie. Het gemak dient de mens zou je denken; met een paar klikken zie je gelijk of je goedkoper uit kan zijn. Zijn er echter ook nadelen aan het vergelijken van autoverzekeringen? Welzeker, en we hebben uitgezocht wat de nadelen kunnen zijn voor jou.

 

Een beperkte keuze

Vergelijkingssites zijn er genoeg om te vergelijken voor een autoverzekering. Wat men jou echter niet vertelt is dat er op veel vergelijkingssites slechts een beperkt aanbod zichtbaar is. Nederland kent 40 autoverzekeraars en niet alle verzekeraars doen mee op een vergelijkingssite. Soms wordt de site alleen gerund door bijvoorbeeld Achmea. In andere gevallen moeten verzekeraars zich aanmelden om op een dergelijke verzekeringssite te mogen voorkomen in de prijsresultaten. Niet elke verzekeraar zal dit willen waardoor je haast nooit het volledige aanbod van verzekeraars zal zien.

 

Verkapte kosten

Verkapte kosten; het is iets waar niemand van houdt. Stilletjes betaal jij mee aan de deelname van de verzekeraar aan de prijsvergelijkingssite. De verzekeraar zal per verzekerde moeten betalen voor de transactie om jouw verzekering over te zetten naar hun toe. Dat zijn kosten die jij betaalt met de verzekering die je afsluit. Wanneer dat al niet het geval is worden de kosten overgeheveld naar de bestaande verzekerden. Vroeger of later betaal jij dus de rekening voor dit systeem.

 

De complete prijs in beeld

Een verzekeraar die meedoet aan een prijsvergelijkingssite zal niet altijd de complete prijs gelijk in beeld brengen. Veel verzekeraars stunten met een tarief om jou als verzekerde naar zich toe te halen. Wanneer je dan echter verder gaat met het afsluiten van jouw verzekering kom je er achter dat je niet de complete prijs in beeld hebt gehad. Zaken als assurantiebelasting en premietoeslag afhankelijk van jouw provincie en/of postcode zitten nog niet bij het actietarief ingesloten. Je zal dus een uitgeklede prijs per maand in beeld hebben die in werkelijkheid nog wel behoorlijk wat hoger zal worden. Het is dus eigenlijk geen reëel overzicht wat je in beeld hebt wanneer je de resultaten van de prijsvergelijkingssite ziet. Het is een beetje zoals het boeken van een vakantie via een koopjessite; het eindresultaat valt vaak wat tegen.

 

Alleen een online service

De verzekeraars die de beste resultaten hebben op een vergelijkingssite zullen doorgaans alleen een online service hebben. Dat is prima wanneer jij alle contacten met je verzekeraar per mail wil laten verlopen. Wanneer jij echter behoefte hebt aan telefonisch contact – het zij bij jouw aanmelding of bij een schadeclaim – geeft de verzekeraar echter niet thuis. Je bent ook in dat geval verplicht om alles via WhatsApp of mail te laten verlopen. Dat is niet echt klantvriendelijk voor wie houdt van persoonlijk contact. Het aangaan van een online contract en het verzekeren online is echter wel veilig aangezien je via de veilige internettoegang van een verzekeringsmaatschappij jouw gegevens doorgeeft. Houd er rekening mee dat er een slotje staat bovenin je scherm als teken dat je in en beveiligde omgeving aan het werk bent. Een crimineel die jouw autogegevens inclusief meldcode weet kan hier misbruik van maken.

 

Vergelijk geen nodeloze zaken

Een autoverzekering kan je tegenwoordig helemaal aankleden zoals jij dat wil. Je kan kiezen voor het WA pakket waarmee verzekeraars doorgaans adverteren. Dat houdt in dat enkel de schade die jij toebrengt aan een andere auto wordt vergoed. Schade die je door eigen schuld rijdt wordt niet vergoed. Wil je wel dat deze schade wordt vergoed, dan moet jij je auto Allrisk verzekeren. Een risico is echter ook dat je tekent voor een autoverzekering die te uitgebreid is. Je wil geen nodeloze dekkingen afsluiten zoals een ongevallen inzittendenverzekering wanneer je zelf al een Aansprakelijkheidsverzekering hebt.

 

Je bent nooit in één keer klaar

Ga je op deze manier een auto verzekeren, dan zal je nooit in één keer klaar zijn; iets waar veel mensen wel van uit gaan. Je moet namelijk in dat geval nog een contract per mail krijgen en ondertekenen waarna je het terugstuurt naar je verzekeraar. Pas vanaf dat moment ben je officieel verzekerd. Een niet persoonlijk ondertekend contract is namelijk niet rechtsgeldig. Gelukkig staan veel verzekeraars het wel toe dat je een ondertekend contract per mail verstuurt. Dat bespaart je weer een wandeling naar de brievenbus en portokosten.

 

Als je liever offertes hebt

Het kan zijn dat jij liever offertes krijgt voor een autoverzekering. Dan krijg je gelijk een aantal offertes die precies passen bij jouw situatie en waarmee je niets meer en niets minder betaalt. Met een eenvoudige klik op deze link vraag je offertes op. Die kan je vergelijken en je voordeel ermee doen.