Autoverzekering Independer prijzen

Een autoverzekering afsluiten is iets wat kinderlijk eenvoudig lijkt. Dat valt echter flink tegen wanneer jij je verder in de materie gaat verdiepen. Je zal al snel ontdekken dat autoverzekeraars nogal graag gebruik maken van de zogeheten kleine lettertjes. Dat is een tactiek om onder veel uitkering van schade uit te komen. Wanneer jij een nieuwe autoverzekering gaat afsluiten is het dan ook heel verstandig om eerst te weten waar je aan toe bent. Niet iedereen zal zich met plezier over deze kleine lettertjes buigen, en dat is waarom Independer het wel heeft gedaan. Er is voor jou gekeken naar een aantal zaken en die zijn omgezet naar duidelijke taal waar jij wat aan hebt.

 

Het eigen risico meegewogen

Autorijden is duur, maar schade rijden is nog duurder. Daarom weegt Independer bij de berekening van jouw nieuwe premie van een autoverzekeraar je eigen risico mee. Je zal doorgaans niet ontkomen aan het feit dat je een deel eigen risico moet betalen. Dit houdt in dat de eerste 135 tot 150 euro voor je eigen rekening komen. Dat loopt niet zoals bij een zorgverzekering voor een heel jaar; het is bij iedere schadeclaim zo. Wil jij een hoog eigen risico met een lage premie of een laag eigen risico met een hogere premie; Independer kijkt voor jou naar de verschillen.

 

Aanschafwaarderegeling

Koop je een nieuwe auto, dan kan je doorgaans een aanschafwaarderegeling afsluiten. Dat houdt in dat je bij een total loss of diefstal het aanschafbedrag terug krijgt waardoor je weer een nieuwe auto kunt kopen. Kost doorgaans wat extra, maar je krijgt er in geval van nood wel heel wat voor terug.

 

Eigen keuze bij een autoherstelbedrijf

Voor veel mensen is het belangrijk om zelf een keuze te hebben bij een autoherstelbedrijf wanneer je schade hebt gereden. Sommige verzekeraars hebben bijvoorbeeld geen contracten met autoherstelbedrijven bij jou in de buurt. Wanneer je dat wel wil kan je kiezen voor een bedrijf wat jou de eigen keuze geeft. Je zal dan doorgaans voor die optie wat meer betalen. Het gaat dan om een extra deel van jouw premie bij een autoverzekering.

 

Jouw aanvullende verzekeringen meegeteld of niet

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan zal er altijd een aantal posten worden genoemd tijdens het aanvragen van de verzekering die je kan aanvinken. Dit zijn de zogeheten aanvullende verzekeringen. Independer kijkt naar deze aanvullende verzekeringen en informeert jou eerlijk over de noodzaak of onzin van aanvullende verzekeringen. We keken mee naar een aantal van deze posten en informeren jou.

 

Ongevallen inzittendenverzekering of de schadeverzekering inzittenden

Het lijkt hetzelfde; toch zijn er wezenlijke verschillen. Bij de ongevallen inzittendenverzekering krijg je bij een ongeval uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden. Het bedrag zal bij letselschade vast zijn. Het gaat echter om een kleine extra aanvulling om te verzekeren. Kies je voor de schadeverzekering inzittenden, dan krijg je doorgaans meer uitgekeerd. Je bent dan namelijk ook verzekerd voor schade aan je kleding en bagage bij een aanrijding. Je bent voor een heel beperkt bedrag uitgebreider verzekerd. Niet iedere verzekeraar biedt beide mogelijkheden aan, dus het is goed om dit te vergelijken.

 

Het aanbieden van een no claimbeschermer

Wanneer je schade rijdt aan een auto zal je premie stijgen na de melding van de schade. Sluit je echter een no claimbeschermer af, dan kan je eens per jaar een schade claimen zonder dat het gevolgen heeft voor je premie. Dat is alleen van toepassing wanneer je langere tijd bij je autoverzekeraar blijft. Goed om hier aan te denken wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten of vergelijken voor het volgend jaar.

 

Rechtsbijstand

Heb je een ongeluk in het verkeer, dan ben je sowieso al de foute partij wanneer je geen rechtsbijstandsverzekering afgesloten hebt. Het is dan ook altijd verstandig om deze af te sluiten. Kijk wel naar de rest van je verzekeringspakket. Had je al een normale rechtsbijstand, dan hoef je doorgaans geen verkeersrechtsbijstand af te sluiten. Had je geen normale rechtsbijstand, dan zal je nog wel moeten bijverzekeren.

 

In één keer een goede vergelijking

Heb jij al je gegevens achter de hand en weet je wat jouw wensen zijn voor een autoverzekering; dan kan je bij Independer een opvraag doen voor de premie van een nieuwe autoverzekering. Je krijgt dan een weloverwogen advies met verzekeraars waar jij tegen een aantrekkelijke premie je auto kunt verzekeren. Independer heeft ook een service voor jou om de overstap naar je nieuwe verzekeraar af te handelen. Je krijgt hier niets extra voor in rekening gebracht. De autoverzekeraar zelf draagt wel een stukje bemiddelingskosten af aan Independer voor deze service maar daar heb jij verder niets mee te maken.

 

Een goede zaak

Independer is een plek waar in principe iedere autoverzekering wordt aangeboden, dus niet alleen die van een aantal verzekeraars. Je kan meerdere verzekeringen laten vergelijken en ze ook gelijk afsluiten bij Independer. Een goede zaak wanneer jij in 2018 meer op je uitgaven wil gaan letten.