Autoverzekering Hema prijzen

Het klinkt niet als de meest logische optie; je auto verzekeren bij een warenhuis. Toch is de Hema erin geslaagd om een eigen autoverzekering te leveren aan hun klanten. Men doet dat vanuit het principe dat je zuinig bent op je spullen en dat je wil dat er goed voor wordt gezorgd wanneer je een keer een ongeluk in het verkeer hebt. We keken voor jou naar de voorwaarden die Hema stelt aan een autoverzekering en we keken hoe jij kan profiteren van de voordelen van deze verzekering.

 

Een cadeau bij het welkom

De meeste autoverzekeraars zijn niet scheutig met het geven van cadeautjes aan hun verzekerden. De Hema is echter van oorsprong een winkel, en dat is te merken wanneer je klant wordt bij hun. Je krijgt namelijk op dat moment een digitale cadeaupas toegestuurd waarmee jij gratis kan winkelen bij hun, tot een bedrag van ongeveer 40 euro. Dat is mooi meegenomen in een tijd waarin je het liefste niet teveel uitgeeft aan je autoverzekering en aan je boodschappen.

 

Hoeveel betaal je voor je autoverzekering bij Hema

Natuurlijk ben je nu net als wij heel nieuwsgierig naar de kosten van een autoverzekering bij de Hema. Wij gingen dan ook op zoek naar de prijzen van een

autoverzekering voor onze Honda Civic. Het is een auto uit 2011 en we hebben 7 schadevrije jaren opgebouwd bij onze verzekeraar. We deden een opvraag bij Hema en kwamen tot de volgende prijzen.

 

Welk risico wil jij verzekerd hebben De minimale verzekering WA De gemiddelde verzekering WA + beperkt casco De meest uitgebreide verzekering WA+ volledig casco, ook wel Allrisk genoemd
De schade die jij aan andermans auto en bezittingen veroorzaakt Ja Ja Ja
De schade aan jouw auto door brand, diefstal, storm, breuk van ramen en botsingen met dieren Nee Ja Ja
Een standaard hulpverlening in het binnenland en buitenland wanneer je een ongeval hebt Nee Ja Ja
De schade aan je eigen auto, ook bij een ongeval door eigen schuld zoals een paaltje geraakt Nee Nee Ja
De prijs van de autoverzekering 24,92 euro per maand 28,31 euro per maand 43,94 euro per maand

 

  • Als jij een voorkeur hebt voor een bepaalde garage. Heb jij bij de reparatie van je auto de voorkeur voor een specifieke garage; dan doe je er verstandig aan om je auto elders te verzekeren. Hema biedt jou namelijk deze lage prijzen aan doordat zij onder alle gevallen en bij alle verzekeringen de gecontracteerde garages aanbieden. Is jouw vaste garage niet gecontracteerd; overweeg dan om een andere verzekeraar te kiezen.
  • Als jij geen voorkeur hebt voor een vaste garage. Maakt het jou niet uit waar je auto wordt gerepareerd wanneer je schade hebt; in dat geval kan je prima kiezen voor een autoverzekering van Hema. Je betaalt een lage prijs en hebt behoorlijk wat zekerheden.

Hoeveel betaal je in jouw situatie

De bovenstaande prijzen mogen gerust als vanaf- prijzen worden beschouwd. Hoeveel jij betaalt voor je verzekering bepaal je namelijk voor een heel groot gedeelte nog zelf door middel van de keuzes die je maakt wanneer jij je verzekering afsluit. We hebben gekeken naar die keuzes.

  • Hoe oud ben je. Oké, aan je leeftijd kan je niets veranderen. Waar men bij Hema wel rekening mee houdt bij de berekening van de premie voor een bestuurder is de leeftijd. Ben je jongvolwassene, dan houdt men rekening met een onbesuisde rijstijl waardoor je gemakkelijk schade zou kunnen veroorzaken. Je betaalt in die leeftijdscategorie wat meer premie. Ben je een oudere, vanaf ongeveer 65 jaar, dan loop je ook het risico dat je meer schade rijdt waardoor je ook een hogere premie betaalt voor je autoverzekering.
  • Waar woon je. Ook een punt waar je weinig aan kan veranderen. Woon je in een drukke stad, dan is de kans dat je schade rijdt net wat hoger dan wanneer je in een stil dorp woont. Doordat je een hoger risico bent voor je autoschadeverzekeraar betaal je wat meer voor je autoverzekering wanneer je in de stad woont. Soms zijn postcodegebieden op zich al extra risico doordat daar meer criminaliteit plaatsvindt.
  • Welk eigen risico sluit je af. Er wordt uitgegaan van een eigen risico bij een autoverzekering van 150 euro per ongeval. Heb je echter de voorkeur voor een hoger of een lager eigen risico, dan mag je dat aangeven wanneer jij je verzekering afsluit. Bij een hoger eigen risico zal de prijs die je betaalt voor jouw autoverzekering wat dalen, maar bij een lager eigen risico zal de prijs die jij neerlegt voor jouw autoverzekering absoluut stijgen. Er is één categorie waarop dat niet van toepassing is; de verplichte WA verzekering. Dat komt doordat je in dat geval bij een schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt sowieso zelf moet betalen.
  • Welke extra pakketten sluit je af. Bij de Hema autoverzekering is in de gevallen WA+ en Allrisk al rekening gehouden met pechhulp in binnen- en buitenland. Je kan echter nog allemaal extra modules afsluiten bovenop jouw autoverzekering om een bredere dekking te krijgen wanneer er wat aan de hand is. Denk bijvoorbeeld aan een rechtsbijstandsverzekering of een schadeverzekering inzittenden wanneer er door een aanrijding schade aan jouw eigendommen en/of die van je medepassagiers wordt aangebracht.