Autoverzekering goedkoop

Achter het stuur van een auto stappen is een kostbare aangelegenheid. Voor je de weg op mag met jouw auto zal je deze eerst moeten verzekeren. Dat klinkt allemaal heel gewoon, totdat je ziet hoeveel je moet gaan betalen voor je autoverzekering. Wanneer je dan op tv reclames ziet over autoverzekeraars die tegen een veel lagere prijs hun autoverzekeringen aanbieden wil je natuurlijk zeker zijn dat jij niet teveel betaalt. We keken voor jou naar een aantal autoverzekeraars die stuk voor stuk goedkope autoverzekeringen aanbieden.

 

Welk type verzekering is het goedkoopste

Wanneer je een auto gaat verzekeren krijg je gelijk de keuze uit meerdere soorten verzekeringen. Iedere verzekering heeft zo zijn eigen prijskaartje. Wanneer een autoverzekeraar adverteert zal men jou altijd de meest betaalbare variant tonen, de WA verzekering. Dit zie je voorbij komen in de kleine lettertjes bij een TV reclame. De WA verzekering is de verzekeringsvorm die je minimaal moet afnemen. Je bent dan verzekerd tegen schade die jij aanbrengt aan andermans auto bij een ongeluk. De schade aan je eigen auto is daarbij dus niet verzekerd. Ook schade door bijvoorbeeld weersomstandigheden zoals storm, sneeuw en hagel zullen niet worden vergoed. Je betaalt dan ook de laagste prijs per maand maar je loopt het meeste risico met een WA verzekering. Aangeraden wordt om alleen oudere auto’s te verzekeren op deze manier. Bij een lichte schade zou je de auto namelijk al total loss kunnen rijden.

 

Hoeveel je voor een populaire auto betaalt

We hebben opgevraagd hoeveel verzekering je betaalt voor een Volkswagen Polo die in 2015 is gekocht. Het is dan een auto van minimaal 2 jaar oud. We gingen uit van de goedkoopste autoverzekering; de WA verzekering. Dit geeft een beeld van de minimale kosten van een autoverzekering. Je kan wel zien hoe het prijsverloop is bij de diverse autoverzekeraars die allen beweren de goedkoopste te zijn.

 

Welke (overkoepelende) maatschappij Welke autoverzekeraar Welke dekking bij je verzekering Wat is je maandelijkse premie
ABN AMRO ABN AMRO WA 24,58 euro
Achmea FBTO verzekeringen WA 25,95 euro
Achmea Inshared WA 27,27 euro
Achmea Centraal Beheer WA 28,05 euro
Generali Naturapolis WA 28,22 euro

 

Een realistisch beeld

We hebben dit prijsvoorbeeld gekozen om jou de prijs van een zo kaal mogelijke autoverzekering te tonen. Feit is dat je bij een auto uit 2015 eigenlijk de meest uitgebreide variante van WA volledig casco moet nemen. Je hebt namelijk nog altijd een hoge restwaarde wanneer er sprake is van een total loss. Ga je uit van een kale WA verzekering, dan krijg je enkel de schade vergoed die je aan een ander toebrengt, maar niet de schade die je zelf rijdt. Er is ook geen rekening gehouden met extra posten zoals een nieuwwaarde prijsbeschermer waarbij je de eerste twee jaar de volledige nieuwwaarde krijgt vergoed wanneer jij je auto total loss rijdt. Het bovenstaande schema geeft wel een interessant beeld op de autoverzekeringen die veel reclame maken, en één verzekeraar die dat niet doet.

 

Hoe jij eigenlijk betaalt voor de reclame

De meeste namen in het bovenstaande schema had je vast wel eens gehoord. Het zijn namelijk allemaal verzekeraars die veel reclame maken in de media voor hun product. Wanneer je naar de prijzen kijkt kom je er al snel achter dat een verzekeraar die veel adverteert niet per definitie de laagste prijs hanteert. Dat is namelijk ABN AMRO; een maatschappij die bij de meeste mensen redelijk onbekend is. Een verzekeraar die roept dat je jaarlijks vele tientjes kan besparen doet dat blijkbaar voor de rekening van de verzekerden. Die reclame op tv betaal je dus in feite zelf als verzekerde.

 

Maak van goedkoop geen duurkoop

Wil jij je auto goedkoop verzekeren, maak dan niet de fout om je auto alleen maar WA te verzekeren terwijl hij minder oud dan 10 jaar is. Wanneer je wordt aangereden of wanneer je zelf door bijvoorbeeld winterse weersomstandigheden schade rijdt aan je auto zal je kosten maken voor de reparatie die vervolgens niet door de verzekeraar worden gedekt. In plaats van een paar tientjes per maand te besparen maak je dan opeens een flink bedrag aan kosten voor de reparatie van de schade aan je auto. Goedkoop zou zomaar duurkoop kunnen worden op deze manier. Ook is het niet slim om aan te geven dat je per schadegeval een hoog eigen risico van meer dan 150 euro wil aanvaarden. Wanneer je schade rijdt zal je namelijk per voorval een gedeelte zelf moeten betalen. Dat kan flink oplopen wanneer er in een slechte winter meermalen wat met jouw auto gebeurt. Iedere keer 150 euro of meer ophoesten kan behoorlijk in de papieren gaan lopen.