Camperverzekering

Een camper is een voertuig wat je steeds vaker op de openbare weg ziet rijden. Steeds meer mensen krijgen in de gaten hoe heerlijk het is om met je mobiele huis op vakantie te gaan. Wie met een camper de weg op wil gaan zal deze uiteraard wel moeten verzekeren. We keken voor je naar de camperverzekering. We zochten voor je uit welke soorten camperverzekeringen er allemaal zijn en wat ze inhouden. Je wil tenslotte wel veilig op vakantie kunnen gaan met je camper.

 

Een verzekering die je maar een korte periode gebruikt

Een camper is een voertuig wat je over het hele jaar genomen doorgaans maar een korte periode zal gebruiken. Het is dan ook niet nodig om een verzekering voor het hele jaar af te sluiten. Wie enkel op vakantie gaat in een bepaald deel van het jaar zal de camperverzekering kunnen opschorten in de periode waarin de camper in de stalling staat. Je zal daardoor flink wat minder premie hoeven te betalen. Wat je wel in de gaten moet houden is het feit dat een camper die in de stalling staat ook niet verzekerd is tegen brand en diefstal wanneer de verzekering is opgeschort. Wie gebruik maakt van andermans stalling voor het stallen van de camper zal dan ook moeten vragen of diegene een goede verzekering heeft voor zijn bedrijf. Je wil immers niet de dupe worden van schade aan jouw camper terwijl hij bij iemand anders op het terrein stond.

 

Waar sluit je een camperverzekering af

Niet iedere autoverzekeraar zal een camperverzekering in het pakket hebben zitten. Juist omdat je deze verzekering voor een relatief korte tijd nodig hebt, maar je dan wel behoorlijk wat risico loopt op schade is hij niet heel populair bij verzekeraars. Wil jij een camperverzekering afsluiten, dan kan je het beste naar een goede vergelijkingssite gaan. Kies een vergelijkingssite die zaken doet met alle verzekeraars in ons land die camperverzekeringen aanbieden. Op die manier weet je zeker dat je het breedste aanbod te zien krijgt. Wanneer je een camperverzekering gaat afsluiten kan je die op meerdere manieren afsluiten. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 

De WA verzekering voor de basis

Wie de weg op gaat met een camper moet deze minimaal WA verzekeren. Dat houdt in dat schade die jij aanricht bij iemand anders vergoed wordt door jouw camperverzekeraar. Aan deze verzekering vallen verder overigens geen rechten te ontlenen; het is puur de basis die jij verzekert. Een aanbieder als de ANWB zal de WA verzekering aanbieden met een standaard aanvulling; je krijgt een pechhulp aanvullende verzekering bij de prijs inbegrepen. Je kan dan kiezen voor pechhulp in binnenland, buitenland, of binnen- en buitenland. Ook pechhulp in je eigen woonplaats is een mogelijkheid.

 

De WA plus verzekering die iets uitgebreider is

De meeste campers in ons land zijn WA plus verzekerd. Dat houdt in dat je verzekerd bent tegen schade die je aanricht bij anderen, maar ook tegen schade door weersomstandigheden. Storm en hagelschade zijn gedekt, maar ook kosten die je moet maken wegens brand of kortsluiting zijn gedekt door de WA plus verzekering. Ook hier geldt dat je verzekerd bent inclusief pechhulp. Je kan wederom kiezen voor de dekking van je pechhulp verzekering. Je kan kiezen voor een pechhulp pakket in binnenland, buitenland of binnen- en buitenland. Wederom kan je pechhulp in je eigen woonplaats afnemen.

 

WA plus casco of Allrisk

De meest uitgebreide verzekering is de WA plus casco verzekering, ook wel de Allrisk verzekering genoemd. Dit is de verzekering waarmee je niet alleen verzekerd bent tegen schade die je aanbrengt aan anderen. Ook schade die je rijdt aan je eigen camper door een eenzijdig ongeval of een paaltje wat je mist tijdens het inparkeren is gedekt. Deze verzekering biedt je bovendien de garantie dat jouw camper wordt hersteld na aanrijding met een dier of na een aanrijding met een object wat geen weggebruiker is. Het is dan ook de verzekering die mensen kiezen die een redelijk nieuwe camper hebben. Campers tot 5 jaar oud vallen onder de WA plus casco of Allrisk verzekering.

 

Waar let je goed op

Ga je een camperverzekering afsluiten, dan houdt dat waarschijnlijk in dat je heel geregeld naar het buitenland zal gaan met jouw camper. Het is dan ook zaak dat je veilig uit gaat maar ook veilig thuis komt. Wanneer je schade rijdt met je camper onderweg zal je uiteraard je reis willen voortzetten. Veel verzekeraars bieden wel vervangend vervoer aan mensen met een camper, maar dit is doorgaans een normale personenauto. Dat is aardig om thuis te komen van je vakantie, maar je kan je vakantie er niet mee voortzetten. Informeer dan ook bij voorbaat goed of je bij pech onderweg of bij een ongeval onderweg recht hebt op een vervangende camper om verder mee te kunnen reizen. Het kan zijn dat je voor deze service een extra aanvulling op je verzekering moet afsluiten. Zoals je al hebt gelezen is die extra service absoluut een  noodzaak.

 

Overweeg je keuze

Ga je een camperverzekering afsluiten, vraag dan eerst offertes op. Dat doe je heel eenvoudig met één klik op de onderstaande button. Je vraagt gelijk meerdere offertes op die je kan vergelijken. Dat kan jou een voordeel opleveren tot wel 20 procent.