Beste autoverzekeringvergelijker

Wat is de beste vergelijker, welke zijn er

Wie zijn autoverzekering wil gaan aanpassen of een nieuwe auto wil gaan verzekeren zal tegenwoordig niet meer zomaar akkoord gaan met het eerste het beste aanbod wat men je doet. Het is heel verstandig om eerst even te kijken bij de diverse verzekeraars wat men jou te bieden heeft voordat je akkoord gaat met een autoverzekering. Was het in het verleden zo dat je bij één vergelijkingssite terecht kon voor autoverzekeringen; tegenwoordig schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Je zou dan ook door de bomen het bos niet meer zien. Het is om die reden dat wij voor jou keken naar een aantal vergelijkers die er te vinden zijn op het internet. We keken naar de eigenschappen en naar de service van deze vergelijkers.

 

De vergelijker van de Consumentenbond

Dit is de vergelijker waar wij zelf het meest enthousiast over zijn. Het is namelijk een vergelijker die jou vraagt om een paar basisgegevens over je auto in te vullen. Na het invullen van jouw postcode, huisnummer, geboortedatum, aantal schadevrije jaren en je aantal kilometers krijg je de gegevens van 40 verschillende verzekeraars in beeld. Die verzekeraars zijn allemaal gescreend door de Consumentenbond. Er is voor jou gekeken of de prijs waarmee geadverteerd wordt wel de echte prijs is die jij per maand gaat betalen. Er is geen sprake van assurantiebelasting die ‘voor het gemak’ achterwege is gelaten. Ook word je er duidelijk op gewezen dat er nog extra kosten bij zullen komen zoals administratiekosten en de kosten van aanvullende verzekeringen. Verzekeraars betalen hier geen bemiddelingspremie voor aan de Consumentenbond en je krijgt dan ook een heel volledig overzicht.

 

Autoverzekering.nl

Dit is een vergelijkingssite waar je gelijk kan zien welke verzekeraars je allemaal met elkaar kan vergelijken. Hierbij valt op dat je 26 verschillende verzekeraars in verschillende prijsklassen met elkaar kan vergelijken. Dat zijn er dus een stuk minder dan bij de vergelijker van de consumentenbond. Het mag duidelijk zijn; er zijn contracten afgesloten met de verzekeraars die men op de site onder het kopje Autoverzekeraars noemt. Hier zitten ook de verzekeraars tussen die een soort outlet zijn van de grote bekende verzekeraars. Verzekeraars als Zelf (onderdeel van Univé) zitten hier ook tussen. Je krijgt dus een uitgebreid beeld maar geen helemaal compleet beeld. Ook mag men hier het stunttarief aanbieden, waarbij je er bij het afsluiten achter komt dat je toch nog belasting en dergelijke moet betalen naast je premie.

 

HoyHoy

Deze vergelijkingssite is heel uitgebreid en biedt jou de aanbiedingen van letterlijk alle verzekeraars die er in Nederland te vinden zijn voor een autoverzekering. Men maakt hier gebruik van de aanbiedingen die een verzekeraar jou te bieden heeft. Er wordt uiteraard pas bij het afsluiten van de verzekering duidelijk wat die voorwaarden, haken en ogen zijn. Wel wordt er gekeken naar de voorwaarden van verzekeraars wanneer ze wijzigen. Je wordt daar dan wel van op de hoogte gesteld. Een autoverzekering voor jou opzeggen kan HoyHoy niet doen. Wel vind je allerhande correspondentie op de website om de verzekering die je nu hebt op te zeggen.

Independer

Independer is een vergelijkingssite die jou een aanbod toont van alle autoverzekeraars die aan een Independer Keuzekeurmerk voldoen. Dat houdt in dat je niet alle verzekeraars te zien krijgt op de website maar alleen die verzekeraars die adverteren met een eerlijk tarief. Je krijgt op die manier van Independer de garantie dat het goed zit met de verzekering en de afhandeling van schade. Independer is een site die niet alleen een vergelijker voor autoverzekeringen is; je krijgt er ook behoorlijk wat informatie op over autoverzekeringen en zaken waar jij goed op moet letten wanneer je ingaat op het aanbod van een autoverzekeraar. Bij het opzeggen van je oude autoverzekering word je geholpen door Independer; er is, kortom, veel expertise in huis. De eisen waaraan een autoverzekering moet voldoen zijn echter minder volledig dan die van de Consumentenbond.

 

Plusonline

Veel verzekeraars hebben moeite met oudere klanten die zich via hun bedrijf willen verzekeren. Speciaal voor senioren is er de vergelijkingssite van Plusonline. Dit is een site waar je autoverzekeraars kan vergelijken die niet lastig doen bij het accepteren van senioren als klanten. Men doet zaken met de meest gekozen verzekeraars en je ziet in een kolom aan de zijkant van je scherm wat de meest

gekozen verzekeraars zijn. Ook de laagste prijzen zie je vermeld in dit schema. Je krijgt dus in één oogopslag een heel mooi overzicht van een aantal verzekeraars. Ook is er een overstapservice. Men gaat net een stapje verder voor jou als klant.