Autoverzekering ANWB prijzen

Het is de grootste ergernis bij weggebruikers; verkeershufters die door hun onzorgvuldige rijstijl het verkeer en zichzelf in gevaar brengen. ANWB ergert zich eveneens aan dit soort misdragingen in het verkeer. Zij komen dan ook met twee autoverzekeringen op de markt die in wezen hetzelfde zijn. Een ding is echter anders; bij de Reguliere Autoverzekering betaal je een normaal tarief met korting gebaseerd op de kleur ANWB ledenpas die je hebt. Bij de Veilig Rijden Autoverzekering wordt bijgehouden hoe veilig jij rijdt door middel van een Connected Stick in jouw auto. Met die stick wordt een registratie bijgehouden van jouw rijstijl. Afhankelijk van die veiligheid krijg jij een veilige rijderskorting. Hoeveel je minder betaalt heb je dus zelf in de hand.

 

Een verzekering met meer korting

Wie zijn autoverzekering afsluit via de ANWB heeft recht op meerdere kortingen die als het ware gestapeld worden. Zo wordt er rekening gehouden met drie soorten korting.

  • De veilig rijden korting. Die benoemden we zojuist al. De hoogte is eigenlijk heel wisselend en je verdient de korting zelf door je eigen rijstijl. Het zal gaan om een interessant bedrag per jaar.
  • De no claim korting. Dit is een korting die je krijgt doordat je een jaar lang geen schade hebt gehad aan je auto. Jouw no claim bouwt zich op in de vorm van schadevrije jaren. Het hoogst haalbare percentage aan korting bij no claim ligt rond de 60 procent.
  • Jouw ledenkorting. Als lid van de ANWB krijg je een korting aan de hand van de duur van jouw lidmaatschap. Sluit je een autoverzekering af met een beperkt of volledige casco dekking, dan krijg je automatisch het eerste jaar tot 20 procent korting. Hoeveel korting je krijgt hangt af van de kleur van jouw ledenpas. Ieder jaar krijg je een nieuwe toegestuurd; de kleur wordt bepaald door het aantal jaren dat jij klant bent van de ANWB. Is dat eerste jaar voorbij, dan behoud je nog wel een korting van 5 procent; dit is de reguliere korting op ANWB producten die aan leden wordt gegeven.

Kan je bij iedere auto gebruik maken van een ANWB autoverzekering

Wie een auto wil gaan verzekeren bij de ANWB zal al snel hopen dat hij een interessante hoge korting kan verkrijgen waardoor je flink kan gaan besparen. Feit is dat dit niet voor alle auto’s is weggelegd. Jouw auto moet namelijk aan een aantal eisen voldoen voordat je een veilig rijden verzekering kan afsluiten.

  • Men wil een dongel plaatsen in jouw auto die een aantal zaken bijhoudt. Zo’n dongel kan je niet vanzelf in iedere auto plaatsen. Het bouwjaar is dan ook erg belangrijk; er moet een dongel kunnen worden aangesloten in je auto, oftewel; er moet een USB uitgang in je auto zitten. Heeft jouw auto die niet door het te oude bouwjaar, dan heb je pech gehad. Je kan dan wel de normale verzekering afsluiten.
  • Jouw auto moet ‘uit te lezen’ zijn op afstand. Dat is niet altijd mogelijk doordat niet alle technische functies in een soort ‘zwarte doos’ worden vastgelegd. Is jouw auto niet geschikt voor deze techniek, dan kan je eveneens alleen maar de reguliere autoverzekering afsluiten. Wij probeerden een auto uit 2011 te verzekeren met de veilig rijden verzekering, maar dat lukte niet om technische redenen. Blijkbaar moet je auto nieuwer zijn dan dit bouwjaar.

Wat voor zaken worden er geregistreerd bij de Veilig Rijden autoverzekering

De dongel in je auto bij de Veilig Rijden autoverzekering registreert zaken als je snelheid, maar ook hoe jij optrekt. Jouw remtechniek en stijl in de bochten worden eveneens vastgelegd. Aan de hand hiervan wordt jouw korting berekend. Zaken als het correct spiegelen worden echter niet geregistreerd terwijl dit juist heel belangrijk kan zijn voor een veilige rijstijl.

 

Hoeveel betaal je voor een autoverzekering bij ANWB

We keken voor onze Honda Civic uit 2011 naar de kosten van een autoverzekering bij de ANWB en kwamen tot de volgende resultaten. We gingen uit van 7 schadevrije jaren.

 

Welke schade WA verzekering WA+ beperkt casco verzekering WA+ volledig casco verzekering
Schade die jij toebrengt aan anderen Ja Ja Ja
Diefstal Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Brand/storm/hagelschade Nee Ja Ja
Schade door een aanrijding aan je eigen auto Nee Nee Ja
Aanschafwaarde garantie van 1 jaar Nee Ja Ja
Een heel jaar extra ledenkorting tot wel 20 procent afhankelijk van je lidmaatschap Nee Ja Ja
Prijs van de autoverzekering 26,32 euro per maand 26,12 euro per maand 47,12 euro per maand

 

Offertes vergelijken voor jouw situatie

Geen twee situaties zijn hetzelfde, en dat geldt ook voor autoverzekeringen .Het is dan ook een goed idee om offertes te vergelijken wanneer je een autoverzekering wil gaan afsluiten. Dat doe je met één muisklik op de onderstaande button. Je krijgt meerdere autoverzekeringsoffertes in je mailbox om te vergelijken. Jouw korting kan nog eens een extraatje zijn tot wel 15 procent.