Autoverzekering Allsecur prijzen

Meten is weten, dat is een heel bekend gezegde. Wie naar de tv kijkt heeft vast de twee snelle broers Tim en Tom Coronel al eens voorbij zien racen. Ze maken reclame voor de verzekering van Allsecur. De boodschap is duidelijk; een verzekering van Allsecur is de goedkoopste. Nou ja, volgens de tv reclamemakers dan. Het is altijd goed om te vergelijken voor je een autoverzekering gaat afsluiten. Je wil immers niet teveel betalen voor de verzekering van jouw auto. We keken naar de verzekering van onze eigen auto; een Honda Civic uit 2011. De auto heeft 7 schadevrije jaren opgebouwd, en we rijden minder dan 15.000 kilometer per jaar.

 

Hoeveel kost een autoverzekering bij Allsecur

We vroegen de prijs op van een autoverzekering bij verzekeraar Allsecur. We kregen een aantal prijzen door die we nu voor je op een rijtje hebben gezet.

           

Welke schade WA verzekering ; het minimale gedekt WA+ Beperkte Casco verzekering; veel gedekt WA+ Volledig Casco verzekering; alles gedekt
Schade aan een andere auto of aan spullen van de andere automobilist Ja Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Schade door brand, storm of natuur Nee Ja Ja
Schade door diefstal en/of inbraak Nee Ja Ja
Schade door aanrijding en/of vandalisme Nee Nee Ja
Premie alert als je minder gaat betalen Nee Ja Ja
Welke prijs ga je betalen per maand 27,53 euro 30,38 euro 54,87 euro

 

  • Als je het basispakket afneemt. De bovenstaande prijzen gelden wanneer je een verzekering afneemt volgens het basispakket. Je kan onder de streep meerdere zaken aanvinken die je wil meeverzekeren zoals een ongevallen inzittenden verzekering, een rechtsbijstandsverzekering en bijvoorbeeld een mobiliteitspakket waarbij je hulp krijgt bij pech aan je auto. Dit zijn uiteraard kosten die er nog bij komen, maar die niet in het eerste schema worden vermeld.
  • Als je aanvullende modules afneemt. Een autoverzekering zal je zelden in de kale versie afnemen. De meeste mensen zullen minimaal één of meer aanvullende modules afnemen. Per module komt er een euro of wat bij, maar al met al zal het maandbedrag behoorlijk snel oplopen terwijl de vraag is of je al die aanvullingen ook wel echt nodig hebt.

Welke aanvullende verzekeringen kan je afsluiten

Bij een autoverzekering van Allsecur kan je meerdere aanvullende verzekeringen afsluiten. We hebben voor je gekeken welke dat zijn; het zijn immers zaken die samen met de zojuist genoemde basisverzekering de prijs bepalen.

  • De inzittendenverzekering. Krijg je een ongeluk met jouw auto terwijl er nog meerdere mensen in je auto zitten, dan zullen jij en je passagiers waarschijnlijk verwondingen hebben of schade aan de kleren en/of bezittingen. Heb je zelf schade doordat je inkomen tijdelijk lager wordt door het ongeval dan wordt dat tekort aangevuld en dat geldt ook voor jouw passagiers. Het is dus een module die jou een stuk zekerheid geeft, zeker wanneer je vaak met anderen samen op pad bent.
  • De rechtsbijstandsverzekering. Het is de wereld op zijn kop; heb je geen rechtsbijstandsverzekering dan ben je eigenlijk altijd fout bij een aanrijding, ook als het de schuld van de ander was. Je moet dus eigenlijk altijd de rechtsbijstandsverzekering afsluiten bij je auto. Heb je al een gewone rechtsbijstandsverzekering los lopen bij een verzekeraar, dan is dit niet nodig wanneer gevallen in het verkeer zijn meeverzekerd. Ben jij aangereden terwijl je enkel een WA verzekering hebt; dan treedt de rechtsbijstandsverzekering in werking om de schade te verhalen op de tegenpartij die de schade aan jouw auto heeft veroorzaakt.
  • De verlengde nieuwwaarde. Een auto die je net nieuw hebt gekocht zal standaard het eerste jaar verzekerd zijn tegen de nieuwwaarde. Sluit je echter een verlengde nieuwwaarde module af, dan is je auto nog langer verzekerd tegen de nieuwwaarde. Bij Allsecur bedraagt die verlengde nieuwwaarde 3 jaar.
  • Pech komt altijd ongelegen, maar met de pechhulp module van Allsecur komt er iemand naar je toe die jouw auto naar de garage afsleept. Die assistentie krijg je ook wanner je auto in je eigen woonplaats stil komt te staan. Een vervangende auto zit bij de pechhulp inbegrepen. Het is echter geen wegenwacht waarbij reparaties aan je auto worden uitgevoerd ter plekke.

Hoe kan Allsecure zo goedkoop zijn

Allsecure is een behoorlijk goedkope verzekeraar. In werkelijkheid is het een dochteronderneming van Allianz. Dit is een autoverzekeraar die met meer luxe zaken werkt. Zo worden polissen altijd per post verstuurd en je hebt servicepunten als je schade hebt. Bij Allsecure heb je alle correspondentie per mail, wat de kosten drukt. Bovendien heb je de contacten met deze verzekeraar niet zomaar telefonisch maar meestal per mail of per WhatsApp. Dat zijn zaken die ervoor zorgen dat een verzekeraar minder onkosten maakt wat jij weer terugziet in je premie. Ook wordt er geadverteerd met kale pakketten. Je bepaalt zelf exact hoeveel je per maand wil gaan betalen. Het online afsluiten van een autoverzekering is eveneens iets wat de kosten enorm drukt. Het zijn, samen met een eigen risico waarvan je zelf de hoogte kunt bepalen, zaken die een autoverzekering goedkoop maken voor jou. Wanneer je de digitale service goed genoeg vindt ben je prima af.